Carne de miel Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Carne de miel

Carnea de miel este un tip de carne roșie. Fiind bogată în proteine ​​de înaltă calitate și diverse vitamine și minerale, carnea de miel poate fi o componentă excelentă a unei diete sănătoase.

Compoziție nutrițională

Din punct de vedere nutrițional, carnea de miel este o sursă bogată de minerale, inclusiv fier, zinc, calciu, seleniu, potasiu, cupru și magneziu, precum și diverse de vitamine B.

O porție de 100 de grame de carne de miel conține 28 de grame de proteine, dar, de asemenea, furnizează aproape 2/3 din aportul de grăsimi saturate, așa că aceasta trebuie consumată cu moderație. (1)

Aceeași porție de carne de miel conține mai mult de 330 de calorii. Pe lângă grăsimile saturate, carnea de miel are și unele grăsimi mononesaturate.

Beneficii

Păstrarea mesei musculare

Carnea este una dintre cele mai bune surse alimentare de proteine ​​de înaltă calitate. De fapt, conține toți cei nouă aminoacizi de care ai nevoie și este denumită o proteină completă.

Proteina de înaltă calitate este foarte importantă pentru menținerea masei musculare - în special la adulții în vârstă.

În contextul unui stil de viață sănătos și al unui program regulat de exerciții, consumul regulat de miel - sau de alte alimente bogate în proteine ​​- poate ajuta la păstrarea masei musculare.

Performanță fizică îmbunătățită

Mielul nu numai că ajută la păstrarea masei musculare, dar poate fi important și pentru funcția musculară.

Conține aminoacidul beta-alanină, pe care corpul îl folosește pentru a produce carnosină, o substanță necesară funcției musculare (2).

Beta-alanina se găsește în cantități mari în carne, cum ar fi mielul, carnea de vită și carnea de porc.

Nivelurile ridicate de carnosină au fost asociate cu oboseala scăzută și performanța îmbunătățită a exercițiului (3)

Defecte de naștere

Mielul este o sursă bogată de acid folic, care este necesar pentru a preveni defectele tubului neural la copiii nou-născuți. (4)

Sănătatea pielii

Carnea de miel conține acizi grași omega-3 care ajută pielea să-și păstreze aspectul tânăr, reducând ridurile și petele de vârstă. (5)

Anemie

Cu o cantitate bună atât de calciu, cât și de fier, acest tip de carne roșie poate ajuta la prevenirea anemiei, oferind suficient fier pentru a crește numărul de globule roșii.

Pierdere în greutate

În ciuda faptului că este bogată în calorii și grăsimi saturate, există unele dovezi care susțin că acest tip de carne poate ajuta la promovarea plinătății și la stimularea activității metabolice, oferind, în același timp, o cantitate mare de proteine.

Densitatea oaselor

Carnea de miel este o sursă de minerale, precum zinc, fosfor și seleniu, toate fiind necesare pentru densitatea minerală osoasă. (6)

Sistem imunitar

Fără suficient zinc în organism, sistemul imunitar va avea de suferit, dar o singură porție de miel oferă 30% din necesarul zilnic. (7)


Efecte secundare

Există unele efecte secundare ale consumului de carne, în special dacă o consumi în exces, cum ar fi următoarele:

  • Risc mai mare de hipertensiune;
  • Colesterol ridicat;
  • Diabet;
  • Probleme cardiovasculare;
  • Cancer.


Acest tip de carne roșie are un conținut ridicat de grăsimi saturate, așa că, în timp, consumul exagerat va determina creșterea nivelului general al colesterolului seric. Acest lucru vă duce la riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet. Cantitățile excesive cresc și nivelul de purină în organism, ceea ce poate duce la formarea de piatră renală.

Un studiu publicat în International Journal of Cancer arată că persoanele care au consumat carne roșie în exces au avut un risc ridicat de a dezvolta cancer de colon. (8)

Un alt studiu de la Vanderbilt University School of Medicine a declarat că aminele heterociclice, care sunt substanțe cauzatoare de cancer și care apar atunci când carnea este expusă la temperaturi foarte ridicate, cum ar fi prăjirea și grătarul, duc la diferite tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, prostată și de sân. (9)



AVANTAJE:
Carnea de miel conține o cantitate mică de sodiu.
Sursă bogată de acid folic.

DEZAVANTAJE:
Carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate.

Data actualizare: 06-08-2019 | creare: 10-05-2012 | Vizite: 15686
Bibliografie
1. Fatty acid content and composition of UK beef and lamb muscle in relation to production system and implications for human nutrition. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0309174097001447
2. Role of beta-alanine supplementation on muscle carnosine and exercise performance. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20479615
3. Effects of Beta-Alanine on Muscle Carnosine and Exercise Performance:A Review of the Current Literature. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257613/
4. Dietary manipulation of muscle long-chain omega-3 and omega-6 fatty acids and sensory properties of lamb meat. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0309174001001139
5. Minerals and trace elements in Icelandic dairy products and meat. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157511000743
6. Non-destructive prediction and visualization of chemical composition in lamb meat using NIR hyperspectral imaging and multivariate regression. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1466856412000896
7. Meat consumption and risk of colorectal cancer: a meta-analysis of prospective studies. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16991129
8. Well-done meat intake, heterocyclic amine exposure, and cancer risk.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19838915
9. Heterocyclic amines: chemistry and health.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17131456
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Carne de miel:

Continut pentru:
100g 1 porție = 286g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: