Piept de pui fiert Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Piept de pui fiert

Pieptul de pui fiert și fără piele are ca rezultat o carne fragedă, fără adaos de grăsimi sau calorii, cu condiția să nu adăugi ulei sau ingrediente bogate în calorii. Pielea de pe pieptul de pui conține majoritatea caloriilor și a grăsimilor.

 

Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate. În plus, consumul de pui fiert poate fi benefic și pentru sănătatea colonului, potrivit unui studiu de cercetare prezentat în American Journal of Gastroenterology. (1)


Compoziție nutrițională

Pieptul de pui este o sursă bună de proteine și are un conținut scăzut de grăsimi și de sodiu. De asemenea, furnizează 0 grame de carbohidrați. (2)

Beneficii

Conținut ridicat de proteine

Pieptul de pui este bogat în proteine, iar cantitatea de proteine găsite în 100 de grame de piept de pui este egală cu 18 grame. (3) Proteina este necesară pentru construirea mușchilor și, de asemenea, pentru prevenirea pierderilor musculare.

Minerale și vitamine

Pieptul de pui conține minerale și vitamine. Conține vitamina B, care este utilă în prevenirea problemelor precum cataracta și diferite afecțiuni ale pielii, ajută la eliminarea senzației de slăbiciune, crește imunitatea, reglează digestia, previne tulburările cardiace și reduce nivelurile de colesterol. (4)

Pierdere în greutate

Se știe că dietele cu un nivel ridicat de proteine sunt eficiente în reducerea greutății. Studiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat piept de pui reușesc să-și managerieze mai bine greutatea. Acest lucru poate fi atribuit conținutului ridicat de proteine și caloriilor scăzute.

Proprietăți anticancer

Studiile au descoperit că un consum mai mare de carne roșie, carne de porc / șuncă poate crește riscul de cancer colorectal, în timp ce, la persoanele care au consumat carne de pui și pește, s-a observat că riscul de dezvoltare a acestui cancer a fost redus, deși dovezile nu sunt concludente. (5)

Reduce colesterolul

Carnea roșie, precum carnea de vită, carnea de porc și miel au un conținut mult mai mare de grăsimi saturate și colesterol decât cele găsite în compoziția puiului, peștelor și a legumelor. Prin urmare, American Heart Association a recomandat consumul de pui sau pește în locul cărnii roșii pentru un risc redus de colesterol și dezvoltarea ulterioară a bolilor de inimă. (6)

 

Cu toate acestea, consumul de pui sau pește trebuie limitat la niveluri normale, deoarece consumul excesiv poate duce la apariția bolilor de inimă.

Efect antidepresiv

Pieptul de pui este bogat în aminoacizi cum ar triptofanul, care ajută la relaxare. (7) Dacă te simți deprimat, trist sau suferi de tensiune și presiune, consumul de piept de pui va spori nivelul de serotonină din creierului și, astfel, va îmbunătăți starea de spirit și va elimina stresul.

Îmbunătățirea metabolismului

Pieptul de pui conține vitamina B6 care promovează reacțiile și enzimele celulare metabolice, ceea ce înseamnă că un consum regulat de piept de pui va menține sănătatea vaselor de sânge. De asemenea, va ajuta la menținerea nivelul ridicat de energie și va stimula metabolismul, astfel încât corpul tău să poată arde mai multe calorii.

Oase puternice

Conținutul ridicat de proteine din pieptul de pui ajută la scăderea pierderii osoase. Consumul de 100 de grame de piept de pui va fi suficient pentru a îndeplini jumătate din aportul zilnic de proteine. Fosforul prezent în pieptul de pui va ajuta la creșterea rezistenței oasoase, a a dinților și a sistemului nervos central.

Riscuri

Pieptul de pui poate fi contaminat cu bacterii periculoase

Conform studiilor, 97% din probele de piept de pui testate conțineau „bacterii care ar putea să te îmbolnăvească”. (8) Analiza a descoperit rate mari de bacterii intestinale, inclusiv E. coli, Enterococcus și Salmonella.


Există tot mai multe îngrijorări în legătură cu tulpinile de Salmonella rezistente la antibiotice, care nu răspund la tratamentul convențional al intoxicațiilor alimentare.

Contaminare cu E. coli

Celebrul Escherichia coli, denumit mai frecvent E. coli, este o bacterie care provoacă apariția diareei, a infecțiilor tractului urinar sau a bolilor respiratorii ca urmare a consumului de alimente contaminate sau necorespunzător preparate.

Cercetările au descoperit că nu este vorba doar de E. coli obișnuite, ci de tulpini rezistente la antibiotice, care sunt din ce în ce mai frecvente pe diferite tipuri de pui - pui obișnuit, organic și chiar puii care nu sunt crescuți cu antibiotice.

Risc de cancer

Puii conțin arsenic, un produs chimic otrăvitor, care este de patru ori mai toxic decât mercurul. (9) Substanța este administrată puilor pentru a ajuta la creșterea rapidă în greutate.

Atunci când este ingerat, arsenicul poate duce la carcinom scuamoz invaziv, boală Bowen, carcinom bazocelular și cancer la ficat, rinichi, plămâni și vezică. Deși FDA încearcă să convingă publicul că puiul poate fi consumat în siguranță - în ciuda cantității de arsenic confirmată de diverse studii - experții au emis un avertisment privind consumul de carne de pui în rândul femeilor însărcinate.



AVANTAJE:
Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate.


Data actualizare: 18-09-2019 | creare: 10-05-2012 | Vizite: 38035
Bibliografie
1. Eating Chicken May Reduce Your Risk Of Colon Cancer. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2005/12/051221085444.htm
2. The Effects of Beef, Chicken, or Whey Protein After Workout on Body Composition and Muscle Performance. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28399016
3. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4462824/
4. Changes in diet during adult life and risk of colorectal adenomas.Url: https://europepmc.org/abstract/MED/15456635
5. Eat More Chicken, Fish and Beans. Url: https://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/WeightManagement/LosingWeight/Eat-More-Chicken-Fish-and-Beans-than-Red-Meat_UCM_320278_Article.jsp
6. Antidepressant foods: An evidence-based nutrient profiling system for depression. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6147775/
7. Nutritional strategies for skeletal and cardiovascular health: hard bones, soft arteries, rather than vice versa. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4809188/
8. Gut Bacteria on 97 Percent of Retail Chicken Breasts. Url: https://www.foodsafetynews.com/2013/12/consumer-reports-gut-bacteria-on-97-percent-of-retail-chicken/#.Wb_31LKGOxA
9. Arsenic and Cancer Risk. Url: https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/arsenic.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Piept de pui fiert:

Continut pentru:
100g 1/2 piept fără oase = 95g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: