Bucataria Indiei de nord

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria Indiei de nord

Zonele din nord sunt considerate granarul Indiei. Se remarca preferinta pentru ghee (un fel de unt topit), diferite tipuri de paine, carne fripta pe gratar si pentru iaurturi. Este o bucatarie “uscata”, in care se consuma putine sosuri - spre deosebire de bucataria din sud - si unde continua traditia de a manca cu degetele.


In statul Punjab si mai ales in capitala Delhi a aparut faimoasa bucatarie tandoori, care a trecut granitele zonei de origine, fiind mai bine adaptata gusturilor occidentale. Secretul acesteia este prepararea unei marinate, dintr-un amestec de iaurt, lamai si condimente, in care este pusa carnea de pui sau peste. Apoi, carnea este fripta in tandoor – un cuptor indian – si servita alaturi de sosuri si iaurt.


Cuptorul din lut indian, numit tandoor, are o forma de ulcior si este ingropat in pamant pana la gat. Fiecare familie are propriul sau tandoor, iar condimentele specifice utilizate ii dau personalitatea distincta.
Regiunea Casmir este cunoscuta pentru sortimentele sale de carne, naut si preparatele foarte condimentate.


Data actualizare: 05-02-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 3731
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: