Bucataria Indiei de sud

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria Indiei de sud

Indienii din sud sunt exclusiv vegetarieni, bucataria lor fiind de o sobrietate absoluta. Leguminoasele si cerealele se transforma in mancaruri savuroase. In India meridionala, orezul este condimentat si imbogatit cu sosuri cu arome subtile sau puternice.


Statul Karnataka este un paradis al pestilor, crustaceelor si scoicilor, preparati cu ulei si condimentati. In a treia saptamana din august, aici se sarbatoreste sfarsitul musonului, dar si cocotierul, numit “arbore al bogatiei” deoarece toate partile sale sunt utilizabile.


Statul Kerala este cunoscut pentru fructele sale exotice: nuci de cocos, ananas, banane rosii dar si pentru productia de nucsoara, care da savoare mancarurilor indiene. Aceasta este regiunea delicioaselor idli – prajituri facute din orez fermentat.


Data actualizare: 28-01-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 3939
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: