Regim diaree la copil

Autor: ROmedic

Regim diaree la copil

Diareea la copil poate fi pusa pe seama unor boli, infectii, alergii alimentare, antibiotice sau a consumului de fructe in exces.

Diareea poate fi agravata de alimentatie, iar unele tipuri pot fi tratate cu ajutorul unui regim alimentar.
In majoritatea cazurilor, copilul trebuie hranit ca de obicei. Pierderile de nutrienti provocate de Diaree pot fi compensate prin cresterea aporturilor alimentare. La sugari, alaptarea la san sau alimentatia artificiala trebuie continuate.


La numerosi copii apare o intoleranta usoara sau temporara la lactoza. Continuarea alimentatiei bazate pe lapte are drept consecinta cresterea duratei diareei, dar permite si o intoarcere mai rapida la o dieta normala.


Redobandirea apetitului normal
este ultimului semn al recuperarii dupa o boala, iar copiilor ar trebui sa li se permita intoarcerea la vechile obiceiuri alimentare.
Aportul suficient de lichide este foarte important, deoarece este foarte usor ca un copil bolnav de diaree sa devina deshidratat. Deshidratarea este foarte grava la copii si sugari, din acest motiv, rehidratarea, sau inlocuirea lichidelor pierdute este obligatorie la toti copiii.


Solutiile orale de rehidratare se pot gasi in farmacii si nu necesita reteta, desi trebuie consultat medicul in privinta utilizarii lor pentru copii. Ocazional, administrarea lichidelor se poate face si pe cale intravenoasa.
La unii copii, reintoarcerea la dieta normala poate provoca o reaparitie a diareei, din cauza  dificultatii intestinului de a absorbi alimentele obisnuite. Acest tip de diaree nu necesita un tratament specific, atat timp cat nu prezinta si alte simptome.


Simptomele diareei cauzate de administrarea antibioticelor pot fi reduse cu ajutorul iaurtului cu culturi active. Daca diareea persista, consultati medicul pentru a schimba sau intrerupe tratamentul.


Nu intrerupeti tratamentul copilului fara a consulta in prealabil medicul!

 


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 21-05-2012 | Vizite: 8826

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  • Diareea bebelușului
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK