Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Alba neagra

Vizite: 2776
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
2

NOTA*

2800

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 6 oua
- 1 pahar zahar,
- 1 pahar ulei,
- 1 pahar lapte,
- 1 praf copt,
- 10-12 linguri faina
- 1 lingura cacao

Preparare:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, uleiul, cacaua, laptele faina se amesteca cu praful de copt se amesteca toate se coace un blat, dupa racire se bate albusurile cu zahar dupa gust si 2 plicuri zahar vanilat se bate pe aburi.

Se pune peste blatul racit se orneaza cu ciocolata rasa, este super de buna a doua zi.


Nota rețetei reprezintă un punctaj acordat de ROmedic în funcție de efectul ingredientelor și a modului de preparare asupra organismului. Rețetele cu un punctaj mai mic de 5 ar trebui evitate, cele cu notă între 5-7 consumate mai rar, pe când cele cu notă peste 8 au un efect benefic asupra sănătății.

Analiza ingredientelor rețetei Alba neagra:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire