Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Amandine

Vizite: 5472
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
Rețetă Amandine
3267

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Blat:
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt.

Sirop:
400 ml apa
200 g zahar
1 sticluta esenta de rom.

Crema:
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
3 linguri cacao.

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, sa fie spuma tare, cu un praf de sare Se adauga zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce se incorporeaza albusurile, se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt. si se amesteca usor intreaga compozitie.
Se toarna aluatul intr-o tava (aproximativ 34x23 cm), care a fost in prealabil tapetata cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pentru 30-35 minute. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in doua.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cele 3 linguri de cacao si amestecam; pana obtinem o crema spumoasa.
Se aseaza pe un platou prima jumatate de blat, se insiropeaza bine cu jumatate din siropul rezultat, apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou. Se face o glazura, dupa preferinta, si se unge toata suprafata blatului, apoi se introduce la frigider unde se lasa minim 3 ore. Se taie in forma dorita. Se pot decora, dar se pot lasa si doar cu glazura.


Analiza ingredientelor rețetei Amandine:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire