Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Aperitiv cu brânza de burduf

Vizite: 2655
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2180

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg branza sau cas de oaie proaspat,
- 50-100 ml bere,
- 100 ml smantana,
- 4-5 sardele,
- chimen,
- ceapa,
- sare.

Preparare:

Branza se marunteste cu furculita, casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smantana, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa; compozitia se amesteca bine si se sareaza dupa gust.

Compozitia se serveste in aceeasi zi, aranjata pe platou, ornata cu masline si gogosari.


Analiza ingredientelor rețetei Aperitiv cu brânza de burduf:

Berea
Avantaje: - consumul moderat are efect benefic asupra afecÈ›unilor cardiovasculare (alcoolul, în general) - are un conÈ›inut redus de alcool, spre deosebire de alte bputuri - conÈ›ine mai multe proteine È...
Dezavantaje: - în cantități excesive, ca orice formă de alcool, poate să ducă la boli cardiovasculare (cardiomiopatie, aritmie, creÈ™terea presiunii arteriale, atac de cord), boli de ficat ( fibroză, cirozÄ...
Branză de burduf
Avantaje: Asigură un aport important de grăsimi și de proteine....
Dezavantaje: Risc de Salmonella enteridis, Salmonella typhimurium, Bacillus anthracis, Mycobacterium bovis, Coxiela (Ricketsia) burnetti, Virusul febrei aftoase, Streptococii, stafilococi ÅŸi E. coli...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire