Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei capia în oțet

Vizite: 13534
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1421

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg ardei capia,
- 1/2 l otet de 9 grade,
- 1 l apa,
- 250 g zahar sau miere,
- 20 g sare,
- o foaie de dafin,
- o frunza de telina,
- 100 g hrean sau trei lingurite samanta de mustar.

Preparare:

Ardeii bine spalati se taie in jumatati, pe lungime, se curata de cotoare si seminte, apoi se cantaresc.

Intr-o cratita de 3 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean, si se acopera cu capac. Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca sa intre bine in lichid, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea, se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, acoperiti, continuandu-se la fel pana cand se termina toata cantitatea. Se aseaza apoi in trei borcane de cate 1 l fiecare sau intr-un borcan de 3 l. Dupa ce ardeii s-au asezat pana la jumatatea borcanului, se toarna circa 1/2 din lichid, ca sa intre bine printre felii; se completeaza cu ceilalti ardei si la urma, se toarna tot lichidul, presarandu-l cu cate doua felii de hrean, ca lichidul sa iasa deasupra. Borcanele se leaga cu celofan dublu si se aseaza in camara.

Ardeii nu vor fermenta, chiar daca se lasa mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sa fie acoperite.


Analiza ingredientelor rețetei Ardei capia în oțet:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire