Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei copți la borcan

Vizite: 3154
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- ardei grasi verzi (cantitatea e la alegere),
- 2 radacini de hrean,
- apa cu otet compusa din 1 l otet si 1 l apa,
- 1 lingura sare,
- un varf cutit de salicilat.

Preparare:

Se coc ardeii pe plita sau pe un fund de metal, se sareaza, se pun acoperiti intr-un vas, se curata. Se aseaza straturi-straturi in borcane, punandu-se printre ei fasii de hrean curatat.

Se toarna deasupra otetul clocotit. Se leaga borcanele cu celofan si se pun in carpe groase, lasandu-se sa se raceasca. Marimea borcanelor sa fie astfel aleasa, incat sa ajunga pentru o singura masa.

Borcanele, odata deschise, legumele nu mai tin.


Analiza ingredientelor rețetei Ardei copți la borcan:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire