Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bomboane dietetice din ciocolată

Vizite: 3981
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Bomboane dietetice din ciocolată
1000

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- doua tablete de ciocolata amaruie fara zahar, sau cea mai dietetica ciocolata amaruie pe care o gasiti in comert (sa aiba sub 500kcal/100g)
- 24 de samburi de migdale pentru ornat
- esenta de migdale
- esenta de vanilie
- 100ml lapte de soia
- 2-3 lingurite de tarate psyllium
- 1 lingurita cu varf de unt de arahide

Preparare:

Tabletele de ciocolata se rup in patratele.
Separat se pregateste tavita in care vom forma bombonelele. Se poate folosi tavita de gheata a frigiderului, cum am facut eu. Pe fundul fiecarui patratel de gheata din tavita spalata si uscata bine se pun cate doua migdale.
Apoi pregatim vasele pentru bain-marie: intr-un vas mai mare se pune un vas mai mic, iar intre ele apa. Punem acest ansamblu pe un foc mic. Cand apa incepe sa fiarba usor asezam in vasul mai mic bucatelele de ciocolata, amestecand pe masura ce se topesc.
Dupa ce ciocolata s-a topit se luam vasele de pe foc si picuram din esenta de vanilie si din cea de migdale.
Mai punem putin pe foc.
Pentru o textura mai crunchy se adauga 2-3 lingurite de tarate psyllium, si putin lapte de soia (atentie, nu mult! vrem doar sa mentinem amestecarea usoara a compozitiei). Apoi se adauga untul de arahide.
Stingem focul si cu o lingurita umplem cu atentie cuburile tavitei.
Se lasa la frigider o ora ca sa se intareasca, apoi bomboanele se scot cu grija si sunt gata pentru servit!


Analiza ingredientelor rețetei Bomboane dietetice din ciocolată:

Ciocolată amăruie cu peste 70% masă de cacao
Avantaje: Ciocolata amăruie cu peste 70% cacao ajută la reducerea stresului, sănătatea ficatului È™i a inimii. Ciocolata neagră conÈ›ine de două ori mai mulÈ›i antioxidanÈ›i decât ciocolata cu lapte È...
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi - consumați cu moderație....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Psyllium
Avantaje: Acționează ca un burete la nivelul colonului, absorbind substanțele toxice. Nu conține gluten. Conține cantități importante de calciu și fier. Poate avea efecte benefice asupra funcționăr...
Dezavantaje: Dacă nu este consumat corespunzător, poate cauza grave probleme de sănătate (constipație severă, sângerări rectale, obstrucții la nivelul colonului). Trebuie consumat cu o cantitate suficien...
Unt de arahide
Untul de arahide a fost creat în secolul XVIII in SUA È™i este bogat în grăsimi, fier È™i calciu, folosindu-se pe pâine, la fel ca untul - în strat subÈ›ire. Nu se consumă cu...

Căutați rețete culinare după denumire