Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bomboane dietetice sărace în carbohidrați

Vizite: 6290
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Bomboane dietetice sărace în carbohidrați
1120

CALORII

30

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 100g migdale crude
- 100g cacao
- 50g seminte de in
- 50g seminte de canepa
- 1 plic de crema pentru prajituri de la Dr. Oetker
- 250ml lapte de soia light
- indulcitor pudra
- esenta de migdale sau esenta de rom
- 1 pliculet zahar vanilat
- cocos

Preparare:

Mai intai se va face crema. In functie de ce fel de plic de crema cumparati vor iesi doua tipuri de bomboane:
1. Crema Dr. Oetker cu gust de trufe si rom - in compozitie veti adauga esenta de rom,
sau
2. Crema Dr.Oetker cu gust de ciocolata - in compozitie veti adauga esenta de migdale.
Crema se face conform instructiunilor de pe plic, utilizand insa lapte de soia light in loc de lapte obisnuit. Apoi se lasa sa se raceasca la frigider.
Separat se macina fin migdalele, semintele de in si cele de canepa, folosind un blender sau masina de rasnit cafea.
Acestea se amesteca intr-un bol suficient de mare cu cacaoa, indulcitorul pudra si cu zaharul vanilat. Se adauga cateva picaturi din esenta la care v-ati decis in functie de crema, cum am explicat mai sus.
Se incorporeaza usor crema, amestecand compozitia pana cand aceasta prinde o textura usor de modelat. Nu e obligatoriu sa folosim toata crema.
Din compozitie se formeaza niste bilute, care se dau prin cocos si se aseaza frumos pe o farfurie. Inainte de servire este bine sa mai stea la frigider cel putin 1h.


Analiza ingredientelor rețetei Bomboane dietetice sărace în carbohidrați:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Migdale
Avantaje: Migdalele pot susține sănătatea sistemului cardiovascular și pot reduce colesterolul total. Conțin o cantitate crescută de vitamine și minerale cu multiple efecte benefice asupra sănătății...
Dezavantaje: Pot cauza reacții alergice. Pot conține oxalați și aflatoxine, substanțe dăunătoare în cantitate crescută, întâlnite în numeroase alimente. Sunt alimente dense caloric....
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Semințe de in
Avantaje: Semințele de in sunt bogate într-un tip de grăsimi pe care organismul le transformă în acizi grasi omega-3. Acestia au rol antiagregant și previn riscul atacurilor de cord. Conținutul de fitoe...
Dezavantaje: Dacă sunt consumate întregi, semințele de in vor circula nedigerate în organism. Se recomandă a fi măcinate înainte de consum. Unele persoane pot dezvolta reacții alergice în urma consumului ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire