Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Borș de lobodă cu smântână

Vizite: 3507
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 legaturi loboda
- o lingurita orez
- 2 linguri smantana
- 1/4 l bors
- marar verde
- leustean
- sare

Preparare:

Se curata loboda, se spala si se fierbe o data cu orezul, in apa cu sare. Cand este aproape gata, se adauga borsul, leusteanul si mararul tocat.
Se drege cu smantina.


Analiza ingredientelor rețetei Borș de lobodă cu smântână:

Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Lobodă
Loboda este înrudită cu spanacul....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire