Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de cartofi cu brânză

Vizite: 2295
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2772

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg cartofi curatati de coaja si apoi cantariti,
- 4 oua mari sau 5 oua mijlocii,
- 250 ml smantina sau lapte,
- 250 g branza de vaci si 100 g branza telemea nedesarata, sau 250 g branza telemea desarata putin,
- 100 g unt,
- 50 g faina,
- marar,
- sare.

Preparare:

Cartofii curatati se taie in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se scurg bine si se zdrobesc, cu strivitorul de cartofi, cit sunt fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca.

Se adauga branza rasa, untul moale, branza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita, smantina, galbenusurile, faina si mararul; se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie.

Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie. Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca usor si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina sau pesmet.

Se coace ca si budinca cu sos alb si branza si se serveste la fel.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de cartofi cu brânză:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire