Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de conopidă

Vizite: 8175
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1741

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg conopida
- 100 g franzela
- 150 ml lapte
- 100-150 g branza (cas)
- 100 g unt
- pesmet
- 200 ml smantana
- marar
- 50 g faina
- 4 oua mari

Preparare:

Conopida, taiata in buchetele si curatata de frunzulite, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si, dupa ce se raceste, se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in lapte, nestoarsa; la tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt si branza rasa, amestecindu-se bine; apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul. Compozitia se toarna intr-o cratita unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet.
Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins.
Se poate servi ca fel principal (calda) sau ca aperitiv (la temperatura camerei).


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de conopidă:

Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire