Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de griș cu stafide

Vizite: 6596
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
242

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 cana gris
- 600 ml lapte sau lapte de soia
- 3/4 cana stafide
- 1/2 cana nuci pisate
- zahar vanilat

Preparare:

Se pune laptele la fiert. Cand este gata sa dea in clocot, se presara treptat grisul, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga apoi stafidele, nucile, zaharul vanilat si dupa gust se mai poate adauga putina coaja de lamaie sau de portocala rasa.
Se amesteca totul bine. Dupa cateva minute se opreste focul.
Se toarna compozitia in boluri si se serveste cald cu felii de fructe proaspete sau din compot.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de griș cu stafide:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire