Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de mere cu fulgi de ovăz

Vizite: 9515
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 cana fulgi de ovaz
- 3 mere rase pe razatoarea mare
- 1/2 cana de stafide
- 1/2 cana de nuci pisate
- 1 cana suc de fructe

Preparare:

Fulgii de ovaz se amesteca cu sucul de fructe si apoi cu restul ingredientelor. Compozitia obtinuta se pune intr-un vas de yena pentru cuptor. Se da la cuptor, la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.

Truc!
Amestecul de ovaz cu suc de fructe si mere se poate servi si nepreparat termic, in acest fel se vor pastra vitaminele si elementele nutritionale intacte.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de mere cu fulgi de ovăz:

Fulgi de ovăz
Avantaje: Ovăzul este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ovăzul este foarte hrănitor, conținând peste 12 g de proteine la 100 g (mai mult decat grâul măcinat mare și orezul brun), dar și grăsi...
Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...

Căutați rețete culinare după denumire