Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de piersici cu fulgi de ovăz

Vizite: 3243
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 cana fulgi de ovaz
- 4 piersici rase pe razatoarea mare
- 1 pahar visine fara samburi (pot fi si din compot)
- 50 g nuci pisate
- 1 pahar suc de fructe

Preparare:

Se pregateste un vas de Jena pentru cuptor. In acesta se aseaza, in straturi alternative: fulgii de ovaz, piersici, visine si nuci, pana se epuizeaza intreaga cantitate.
Se toarna deasupra sucul de fructe. Se da vasul la cuptor, unde se lasa la foc mic aproximativ 20 de minute.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de piersici cu fulgi de ovăz:

Fulgi de ovăz
Avantaje: Ovăzul este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ovăzul este foarte hrănitor, conținând peste 12 g de proteine la 100 g (mai mult decat grâul măcinat mare și orezul brun), dar și grăsi...
Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiaca....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....

Căutați rețete culinare după denumire