Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bureți de fag conservați

Vizite: 22358
Timp preparare: 100min
Dificultate: redusa
2499

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg bureti de fag (ciuperci Pleurotus)
- 1,5 kg morcovi,
- 1,5 kg ceapa,
- 1,5 l apa,
- 300 ml otet,
- 1 lingura sare,
- 200 g zahar,
- 1 pachet picant fix.

Preparare:

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute. Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm. Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.

Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana.

Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.

Se servesc la: diferite mancaruri (piure, cartofi la cuptor, orez la cuptor, etc.) si fripturi (carne fripta, carnati, snitele, etc.).


Analiza ingredientelor rețetei Bureți de fag conservați:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci Pleurotus
Avantaje: Sunt bogate în substanțe nutritive benefice sănătății. Au un indice glicemic scăzut. Sunt sărace în calorii....
Dezavantaje: Unele persoane pot prezenta alergii sau intoleranță în urma consumului de ciuperci Pleurotus. Consumate în exces, pot cauza probleme digestive....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire