Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Burrito

Vizite: 2612
Timp preparare: 30min
Dificultate: medie
Rețetă Burrito
1479

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Tortilla wraps
500 g piept de pui tocat
1 ceapa
3 catei usturoi
1 conserva fasole rosie mexicana
1 punga mazare si morcovi congelate
100 g cascaval ras
salata verde
salsa de rosii
ulei de masline
piper Cayenne

Preparare:

In cateva linguri de ulei de masline se caleste usturoiul zdrobit impreuna cu ceapa tocata marunt,se adauga carnea tocata ,apoi se pune putina apa si se lasa sa fiarba inabusit pana scade.Se adauga mazarea si morcovii congelati ,iar spre finalul fierberii - conserva de fasole mexicana.Cand compozitia a scazut se adauga cateva linguri de salsa de rosii (preparata anterior din rosii tocate marunt impreuna cu piper Cayenne,sare,busuioc si usturoi), se mai lasa sa se omogenizeze ingredientele si se inlatura de pe foc.
Foile de tortilla se pot unge optional cu pesto sau cu salsa de avocado,se incalzesc la cuptorul cu microunde impachetate in hartie cerata pentru a nu se usca. Cat sunt calde se presoara cascaval ras,cateva foi de salata verde si cateva linguri din copozitia de carne.Se impacheteaza rulandu-se.se pot servi cu orice fel de salsa alaturi ,dupa gust .Buen apetito!


Analiza ingredientelor rețetei Burrito:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole roșie (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire