Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Calamar cu ghimbir

Vizite: 2315
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
981

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 linguri de ulei
- 2 lingurite de ghimbir
- 500 g felii de calamar
- o lingura de vin alb
- 5 g de sare

Preparare:

Intr-o tigaie, se incinge uleiul. Se prepara o pasta din ghimber si se adauga in uleiul incins.

Se amesteca cateva secunde, apoi se adauga calamarul taiat felii si vinul alb.

Se continua amestecarea timp de 2-3 minute.

La sfarsit, se presara sarea, uniform intinsa, peste calamar.


Analiza ingredientelor rețetei Calamar cu ghimbir:

Calmar (prăjit)
Avantaje: Calmarul conține proteine, riboflavina, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Calmarul conține mult colesterol....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire