Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Carne cu legume

Vizite: 3237
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
959

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 ceapa,
- cam 300 grame de carne porc sau vita taiata cuburi,
- 1 punga vinete mici taiate feliute,
- 1 argei gras taiat marunt,
- 1 tavita ciuperci taiate in felii mai maricele,
- 1 sau 2 morcovi taiati cuburi sau feliute,
- 1 brocoli,
- 1 conopida.

Preparare:

Se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei, carnea se caleste in alta oala. Dupa ce sa calit ceapa se pune carnea peste ceapa apoi se pun toate legumele taiate peste ceapa si carnea calite putin in ulei.

Toate se calesc putin in ulei dupa care se pune apa peste ele si se fierbe la foc mic pina fierbe carnea. Dupa ce a fiert carnea se ia din apa din care a fiert legumele cam doua trei polonice de apa si se pune intr-un bol sau castron si se amesteca cu sosul (CARE).

Dupa ce sa amestecat bine se pune acest sos obtinut peste toate legumele in oala si se mai lasa la foc cam 5 sau 10 minute.

Cand este gata se pune peste orez fiert acest sos si se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Carne cu legume:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire