Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Carne de porc cu dovlecei la grătar

Vizite: 4175
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
904

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 450 g muschi de porc, fara grasime
- 2 lingurite ulei de masline
- 1/4 ceasca cidru de mere
- 3 linguri de mustar
- 1/2 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
- 2 linguri sirop de artar
- 1 1/2 lingurite de salvie proaspat maruntita

Preparare:

Mai intai se incinge cuptorul. Intr-un bol se amesteca o lingura de mustar, sare si piper, cu care se ung bucatile de carne.
Se pune intr-o cratita putin ulei si caleste bucatile de carne, aproximativ 3-5 minute, dupa care se introduce la cuptor timp de 15 minute.
Intr-o cratita se amesteca cidrul de mere si se lasa la fiert 30 de secunde.
Se mai adauga siropul de artar si cele 2 linguri de mustar ramase, amestecand ocazional pana ce compozitia se ingroasa putin (aproximativ 5 minute). Se feliaza carnea de porc, se aseaza in farfurii si se toarna sosul deasupra;
Cand aproape este gata se presara salvia maruntita peste ingredientele din farfurie.
Se poate servi cu orz gatit, dovlecei la gratar si un vin rosu.


Analiza ingredientelor rețetei Carne de porc cu dovlecei la grătar:

Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire