Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Carne de vită cu curry, gratinată în stil sud-african

Vizite: 3161
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 2 linguri alune, migdale sau alte tipuri de nuci
- 1 ceapa mijlocie
- 1 lingura ulei
- 1 kg carne de vita, tocata
- 1 lingurita sare
- 1-2 lingurite praf de piper negru
- 1 lingura sos de curry sau 2 lingurite praf de curry
- 3 linguri gem de caise sau mango
- 30 ml suc de lamaie proaspat

Ingrediente amestec de mustar:
- 1/2 borcan de mustar
- 3 oua mari
- 330 ml lapte de cocos, din conserva
- 1 lingurita sare
- 10 ml (2 lingurite) sos de soia
- 1/2 lingurita praf de boia
- un varf de lingurita de praf de chili
- 3 lingurite praf de piper negru
- 2-3 frunze de dafin

Preparare:

Cuptorul se incalzeste la 350 F, timp de 15 minute.

Intr-o tigaie, se prajesc nucile la foc mediu, amestecand des, timp de 3-5 minute, pana cand sunt usor prajite.

Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul la foc mediu, se caleste ceapa tocata marunt, pana devine aurie, cca 5 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca o data sau de doua ori, pana cand e bine prajita, timp de 6-8 minute. Se adauga sare, piper, curry, gemul de fructe si sucul de lamaie. Se lasa pe foc timp de 5-10 minute, apoi se adauga nucile.

Amestecul se transfera intr-o caserola de ceramica sau un vas special pentru gratinat si se pastreaza la cald pana se prepara toppingul.

Amestecul de mustar se prepara astfel: intr-un bol, se amesteca ouale cu laptele de cocos. Se adauga sarea, sosul de soia, praful de boia, chili si piperul. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi se toarna deasupra carnii.
Frunzele de dafin se aranjeaza peste carne.

Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, pana se face o crusta aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Carne de vită cu curry, gratinată în stil sud-african:

Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Carne de vită tocată
Avantaje: Carnea de vită prajită conține vitamina B12, zinc și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de vită prajită conține grăsimi saturate, colesterol și grăsimi trans....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte de cocos
Avantaje: Benefic pentru sănătateainimii, sistemul imunitar, circulație, sistemul nervos și digestie. Consumul regulat poate reduce simptomele ulcerului....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire