Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi cu carne

Vizite: 7987
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
601

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g carne de vaca
- 250 g cartofi
- 2 ceapa mica
- o lingura ulei
- o lingura bulion
- verdeata
- cimbru

Preparare:

Se fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati in cuburi. Se lasa sa fiarba pe plita sau se dau la cuptor. Cand cartofii sunt fierti se pune bulionul desfacut in putina apa, verdeata, cimbru si eventual o foaie de dafin.

Analiza ingredientelor rețetei Cartofi cu carne:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire