Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi noi cu lămâie

Vizite: 7477
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
430

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g cartofi noi
- 1 lingurita unt nesarat
- 1 lingurita coaja de portocale
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 ceapa verde, tocata

Preparare:

Cartofii se fierb inabusit, intr-o oala acoperita, timp de 12-15 minute. Cand devin moi, cartofii se scurg si se tin in apa rece pana se pot curata de coaja.

Untul se topeste intr-o tigaie de teflon la foc potrivit. Se adauga coaja de lamaie, sucul si ceapa verde tocata marunt. Se pun cartofii, amestecand continuu pana se incalzesc in interior si sunt bine acoperiti cu unt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Cartofi noi cu lămâie:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire