Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Castraveciori murați

Vizite: 2086
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- castraveti mici,
- frunze de visin,
- marar uscat,
- ardei iute,
- radacini de hrean,
- otet,
- sare,
- boabe de mustar.

Preparare:

Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete si neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate.

La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se adauga cativa ardei iuti, verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri.

Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se toarna deasupra otet de 9 grade fiert si sarea dizolvata in putina apa (1 l la doua linguri de sare). Otetul se toarna rece. La suprafata muraturilor se aseaza un saculet de pinza subtire cu boabe de mustar. Mustarul, ca si hreanul, ajuta la pastrarea castravetilor.

Borcanele se leaga cu pergament. Butoiasele trebuie infundate si rostogolite. Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou si se inlocuieste in parte, pentru a-i completa taria, apoi, dupa ce s-a racit, se toarna peste castraveti.

Se servesc cu diverse fripturi sau cu alte mincaruri, dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Castraveciori murați:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire