Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cataif

Vizite: 1733
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4671

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Foaia:
- 3 oua,
- cca 270 g faina

Siropul:
- 200 g zahar,
- 150 ml apa,
- 50 ml rom.

Umplutura:
- 1 kg frisca.

Preparare:

Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taieteii se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca. 15 min pana cand se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul, dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pana ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie.

Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumatate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca, pe ea se pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor, trecind cu cutitul prin frisca se taie si foaia de dedesubt.


Analiza ingredientelor rețetei Cataif:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire