Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ceai de ghimbir

Vizite: 4481
Timp preparare: 5min
Dificultate: redusa
Rețetă Ceai de ghimbir
5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

o bucată de ghimbir de aprox. 5 cm
1 litru de apă
miere de albine
lămâie

Preparare:

Se fierbe apa. Când clocotește apa, oprim focul și dăm drumul ghimbirului răzuit în apa clocotită. Îl lăsăm cca. 30 minute să se infuzeze bine.

Se beau câte 3 căni pe zi, îndulcit cu 1 linguriță de miere și o feliuță de lămâie stoarsă peste ceai.

Gustul: Ceaiul de ghimbir este ușor picant, cu o aromă deosebită de iasomie. După degustare, prima senzație va fi aceea de căldură în stomac.

Notă: Ghimbirul este o plantă erbacee aromată cu numeroase proprietăți terapeutice, dar mai ales un ajutor de nădejde în combaterea afecținilor respiratorii. Este util persoanelor cu circulație periferică deficitară. Prin stimularea metabolismului, această plantă ajută la eliminarea toxinelor, precum și la intensificarea arderii grăsimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fără poftă de viață, lente, letargice, aducând tonus, energie și optimism.
Ghimbirul este recomandat ca adjuvant în tratamentul a numeroase afecțiuni: sensibilitate la frig, dureri de gât, guturai, astm, gripă în faza incipientă, reumatism, rău de masină, rău de mișcare, rău de înălțime, senzație de vomă persistentă, tulburări de apetit, digestie dificilă, indigestie, gastrită hipoacidă, astenie fizică și psihică, convalescență, balonare, frigiditate.

Ghimbirul conține ulei volatil (predominen tzingiberol) și compuși fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic și antivertiginos, inhibând zona declanșatoare a vomei și centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este coleretic și colecistochinetic, favorizând secreția bilei și motilitatea vezicii biliare. Printre proprietățile ghimbirului se mai numără: stimulent stomahic, cu acțiune benefică asupra cavității gastrice, calmant în durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, este revigorant, vasodilatator, având efect de liniștire și creează echilibrare, stimulează atracția fizică și memoria, la nivelul aparatului genital are acțiune benefica asupra fertilității, crescând volumul spermei și ameliorând motilitatea spermatozoizilor.
Este excelent în curele de slăbire, accelerând eliminarea toxinelor și arderea grăsimilor.

Atenție: Nu este recomandat femeilor însărcinate!


Analiza ingredientelor rețetei Ceai de ghimbir:

Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...

Căutați rețete culinare după denumire