Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chai Masala

Vizite: 2154
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
Rețetă Chai Masala
2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 ceasca apa, 1 ceasca lapte, 1-1.5 cm ghimbir proaspat, 1 lingurita scortisoara, 3/4 lingurita cardamon verde praf sau 5 pastai cardamon verde, 1 pastaie cardamon negru, 3-4 boabe piper negru, 1 sfert lingurita nucsoara, 1 sfert steluta anason, 3 cuisoare intregi, 1 pliculet ceai negru.

Preparare:

Fierbem o ceasca de apa,feliem ghimbirul proaspat, merge inlocuit cu 1 lingurita ghimbir pudra.
Cand apa da in clocot, adaugam: scortisoara, cardamonul, nucsoara, 1 steluta de anason, cuisoarele intregi, boabele de piper negru(daca doriti mai condimentat, puteti sa mai adaugati cateva boabe) si 2 lingurite de zahar.
Lasam cam 5 minute sa fiarba, dupa care adaugam 1 ceasca lapte si cand laptele da in clocot, oprim focul si adaugam un pliculet ceai negru-desfacem pliculetul si lasam in masala doar frunzele, 2-3 min maxim altfel iese prea tare.
Strecuram chai masala de doua ori intrucat frunzulitele de ceai negru trec foarte usor prin sita.


Analiza ingredientelor rețetei Chai Masala:

Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Cardamom
Avantaje: Cardamomul este o sursă excelentă de vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, zinc și fier....
Ceai negru
Avantaje: Ceaiul negru este o sursa buna de acid folic, magneziu si potasiu....
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....

Căutați rețete culinare după denumire