Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chicken Chow Mein

Vizite: 4869
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1578

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 piepturi dezosate
- 2 lingurite sos de soia
- 2 lingurite sherry (sec)
- 4 lingurite amidon
- 1/2 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica (sau 1 lingurita ginger powder)
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa medie taiata in 4
- 3-4 catei de usturoi pisati
- 1/2 broccoli desfacuta in buchetele
- 1 ardei rosu taiat mai mare
- 1 tulpina de telina feliute,
- 200 ml supa de pui concentrata

Preparare:

Puiul (curatat de piele) se taie fasii (cca. 2-3 cm latime) si se combina cu 2 lingurite sos soia, 2 lingurite amidon si ghimbir; se lasa la marinat 30 minute.

Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie; se adauga si puiul si se prajesc la foc iute pana carnea s-a rumenit pe toate partile. Se adauga broccoli, ardeiul si telina.

Se prajesc pana legumele sunt patrunse doar putin dupa care se adauga un amestec facut separat din supa si restul de amidon. Se acopera si se lasa la foc mediu pana amestecul da in clocot si se ingroasa. Se stropeste cu restul de sos de soia si se amesteca usor.


Analiza ingredientelor rețetei Chicken Chow Mein:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină de cartofi
Avantaje: Făina de cartofi este o sursă bună de vitamina B6, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Soia
Avantaje: Soia este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, proteine, tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Aliment util în prevenirea cancerului de sân și de prosta...
Dezavantaje: Utilizarea pe termen lung a suplimentelor de izoflavonă de soia a fost legată de hiperplazia endometrială....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire