Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chicken satay

Vizite: 1902
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1262

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g file de piept de pui (fara piele si os)
- o caciulie de usturoi
- o ceapa mica
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci sau de stridii sau in ultima instanta cu soia)
- 3 linguri de ulei (de preferat de alune)
- 2 linguri de peanut butter
- 100 ml lapte de cocos
- o lingura de chilli sauce
- o lingura de lemmon grass powder

Preparare:

Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime si cat de lungi se poate si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
puneti usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, le taiati, pisati, dupa care le amestecati).

Veti obtine o pasta fina pe care o puteti subtia cu apa rece. Puneti-o peste carne, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand.

Incalziti celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca. 4 minute pana obtineti un sos ca o smantana groasa.

Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Invartiti si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar.


Analiza ingredientelor rețetei Chicken satay:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte de cocos
Avantaje: Benefic pentru sănătateainimii, sistemul imunitar, circulație, sistemul nervos și digestie. Consumul regulat poate reduce simptomele ulcerului....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ulei de arahide
Avantaje: Uleiul de arahide are punct de ardere ridicat, putând fi utilizat și la gătirea termică. Are efecte benefice asupra sănătății dacă este consumat cu moderație. Conține vitamina E, ce are e...
Dezavantaje: Este un produs lipidic ce aduce un aport caloric ridicat organismului. Poate prezenta factori alergenici, în special uleiurile nerafinate. Unele uleiuri pot fi contaminate cu aflatoxină, fiind rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire