Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chiftele din dovlecei cruzi

Vizite: 3780
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
475

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 dovlecei de marime mijlocie (cca. 1 kg amandoi),
- un ou,
- 30 g faina,
- un varf de cutit de piper,
- o lingurita cu varf marar taiat marunt,
- 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras,
- untdelemn.

Preparare:

Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasandu-se 30 minute sa-si lase apa. Apoi, se limpezeste de sare, se storc in pumni si se pun intr-o cratita.

Se adauga oul intreg, branza rasa, faina, neaparat mararul si facultativ, piperul, amestecandu-se bine.


Analiza ingredientelor rețetei Chiftele din dovlecei cruzi:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire