Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chifteluțe vegetariene cu cartofi și zucchini

Vizite: 10856
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
Rețetă Chifteluțe vegetariene cu cartofi și zucchini
1559

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g cartofi (un cartof mare sau doi medii)
- 250g zucchini
- 1 catel de usturoi
- o ceapa
- o cana de faina (125g)
- 1/4 cana lapte (60ml)
- 15g unt topit
- 3 linguri de patrunjel tocat (optional: mix de verdeturi in loc de patrunjel)
- o lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 50g smantana nefermentata

Preparare:

Se dau prin razatoarea mare cartofii, zucchini, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Toate se amesteca impreuna cu faina, oul batut usor, untul topit, laptele, verdeturile si condimentele. Amestecati pana obtineti o pasta omogena.

Puneti cu o lingura mare intr-o tigaie nonaderenta, unsa in prealabil cu f putin ulei si incinsa mediu. Lasati la foc moderat cu capac si intorceti-le la aprox. 5 min. Le puteti face si la cuptor.

Se servesc calde, cu smantana si sos de rosii.
Pentru varianta dietetica le puteti servi cu un sos de iaurt cu verdeturi (in loc de smantana).

Timp preparare: 20 min
Timp coacere: 30 min


Analiza ingredientelor rețetei Chifteluțe vegetariene cu cartofi și zucchini:

Cartofi prăjiți
Sunt recomandați cartofii prăjiți tăiati mai gros, deoarece pot fi mai săraci in grăsimi și sare decât cei tăiați pai....
Dezavantaje: Cartofii prăjiți conțin grăsimi trans....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire