Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de ciocănele

Vizite: 3059
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
4317

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- 1,2 kg picioare, cozi, urechi si limba de purcel;
- 100 g ceapa;
- 100 g morcov;
- 150 g telina si albitura;
- 60 ml ulei;
- 60 g orez;
- 6-800 ml bors sau zeama de varza;
- sare si Knorr Delikat dupa gust;
- leustean.

Preparare:

Picioarele, cozile, limba si urechile se curata, se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece.

Se spumeaza si se adauga o lingurita de Knorr Delikat. Se fierb aproximativ 30-45 minute, dupa care se adauga zarzavatul taiat marunt si calit separat in ulei cu putina apa.

Dupa 10 minute de fierbere, se adauga orezul spalat si se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt bine fierte. Se adauga borsul sau zeama de varza fiarta separat, se mai lasa cateva clocote, dupa care se potriveste gustul cu sare.

Inainte de servire se adauga leustean tocat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de ciocănele:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire