Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de pui țărănească

Vizite: 2953
Timp preparare: 65min
Dificultate: redusa
2103

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 500 g carne de pasare/pui;
- 100 g morcov;
- 150 g telina si albitura;
- 60 g ceapa;
- 50 ml ulei;
- 100 g ardei gras;
- 150 g varza alba;
- 200 g cartofi sau 150 g fidea;
- 200 g fasole verde (din conserva);
- 200 g rosii proaspete sau in bulion;
- 5-600 ml bors;
- sare dupa gust;
- leustean.

Preparare:

Carnea de pasare se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza, se adauga sare si se fierbe 20-30 minute.

Zarzavatul se taie marunt si se caleste in ulei cu putina apa. Se adauga la fiert cand carnea de pasare este aproape patrunsa. Dupa 7-8 minute se adauga ardeiul gras taiat marunt, varza taiata careuri, cartofii taiati cuburi si fasolea taiata bucatele.

Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga rosiile decojite si taiate felii. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit. Daca ati ales sa folositi fidea in loc de cartofi, adaugati-o acum.

Se adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. Inainte de servire se adauga leustean tocat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de pui țărănească:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire