Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de ștevie

Vizite: 2705
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
362

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 100 g ceapa;
- 50 g morcov;
- 50 g telina;
- 50 g albitura;
- 75 g orez;
- 500 g stevie;
- 5-600 ml zeama de varza sau putina sare de lamaie;
- sare si Knorr Delikat dupa gust;
- putin patrunjel sau leustean.

Preparare:

Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa aproximativ 10 minute de fierbere, se adauga orezul spalat, se continua fierberea inca 5-6 minute, apoi se adauga stevia spalata si taiata fasii.

Se fierbe, pana ce toate ingredientele sunt bine fierte, iar la sfarsit se adauga sarea de lamaie sau zeama de varza fiarta separat.

Se potriveste gustul cu sare si inainte de servire se adauga verdeata tocata.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de ștevie:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire