Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă din carne de porc puțin afumată

Vizite: 2586
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
Rețetă Ciorbă din carne de porc puțin afumată
1354

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

500 g carne de porc afumata (muschi)
un morcov
o ceapa (medie)
un ou
patrunjel
o lingurita rasa de sare (in conditiile in care carnea era sarata)
5 cartofi (medii)
doi litri si jumatate de apa

Preparare:

Muschiul de porc se taie cubulete dupa care se spala de mai multe ori cu apa calduta (pana ce apa ramane curata). Se pune in doi litri si jumatate de apa la fiert. (Eu fierb apa in fierbator inainte si pun direct calda peste carne pentru a fierbe mai repede.) Se aduna spumele ca la orice ciorba.
In momentul in care carnea nu mai scoate spume deasupra se pune ceapa data pe razatoare impreuna cu morcovul (la fel dat pe razatoare). La diferenta de 10 - 15 minute se adauga cartofii taiati si ei cubulete. Se adauga inca jumatate de litru de apa fierbinte si apoi se lasa la fiert jumatate de ora (timpul depinde de cat de repede fierbe carnea).
Dupa ce toate au fiert, se bate albusul de la un ou spuma iar aceasta se amesteca cu galbenusul si se adauga in ciorba amestecand continuu. Se fierbe 5 minute dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă din carne de porc puțin afumată:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire