Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă din măruntaie de miel

Vizite: 3998
Timp preparare: 70min
Dificultate: medie
1522

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 500 g maruntaie de miel (organe, matisoare, etc.);
- 60 g ceapa;
- 100 g morcov;
- 150 g telina si albitura;
- 50 g orez;
- 150 g ceapa verde;
- 150 g iaurt;
- sare de lamaie sau zeama de varza dupa gust;
- sare
- o legatura mica de patrunjel.

Preparare:

Organele de miel se spala si se taie bucatele, matisoarele se curata bine, se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici. Se pun toate la fiert in apa rece.

Se spumeaza si se adauga putina sare sau Knorr Delikat. Dupa ce s-au fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul taiat marunt, iar dupa inca 10 minute de fierbere se adauga orezul spalat si ceapa verde taiata inele.

Dupa ce toate ingredientele s-au fiert se adauga iaurtul, se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie sau zeama de varza.

Inainte de servire se adauga verdeata tocata marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă din măruntaie de miel:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire