Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciuperci înfășurate

Vizite: 2090
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
Rețetă Ciuperci înfășurate
1212

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

6 ciuperci cu palarie mare, 150 g piept de pui tocat, 100 g costita extra, un ardei rosu, un morcov, o bucatica radacina telina, cateva varfuri de busuioc verde, un cartof fiert, 50 g cascaval, 6 felii pastrama haiduceasca (sau jambon afumat), marar si patrunjel verde tocat fin, sare ulei de masline.

Preparare:

1. Se desprind piciorusele de palarii,apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic. Palariutele se sareaza in interior si se ung cu un pic de ulei de masline apoi se dau la cuptor pentru 10-15 minute sa se inmoaie un pic.
2. Intre timp zarzavatul curatat si spalat se taie in cubulete mici, piciorusele ciupercilor se taie si ele tot cubulete, cartoful fiert la fel,se taie in cubulete mici, costita se taie si ea tot in cubulete mici.
Se incinge un pic de ulei de masline apoi se caleste la foc iute, un pic, pieptul tocat impreuna cu costita, cca. 5 minute, amestecand continuu, pana ce carnea se albeste apoi se scoate cu o lingura pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie se caleste la foc iute legumele taiate cubulete iar cand incep sa capete o culoare sticloasa se adauga si pieptul cu costita,cartoful taiat cubulete, se potrivesdte de sare,se da tigaia la o parte si se adauga busuiocul ,mararul si patrunjelul taiat fin.
3. Ciupercile care au fost un pic coapte la cuptor se infasoara in cate o felie de pastrama haiduceasca apoi se prind capetele in scobitori. Se umplu cu umplutura din tigaie ,presarand si cateva cubulete mici de cascaval ce va tine umplutura legata si se dau la cuptor cca. 15 minute. Se servesc calde.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Ciuperci înfășurate:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pastramă de vită
Avantaje: Pastrama conține proteine, zinc, niacină, fosfor și magneziu....
Dezavantaje: Pastrama conține mult colesterol și foarte mult sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire