Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Clătite cu căpșuni

Vizite: 5069
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
529

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 6 portii:

- 2 albusuri de ou
- 1 lingura de ulei
- 1/2 cana de lapte degresat
- 1/2 cana de faina alba
- 1/2 cana de faina de hrisca
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingura de indulcitor lichid
- 1/2 cana de apa minerala
- 3 cani de capsuni

Preparare:

Se bat albusurile de ou, alaturi de ulei si lapte. Separat, se amesteca faina alba, faina de hrisca, praful de copt si zaharul. Se adauga albusurile de ou si apa minerala si se amesteca pana fac spuma.

Se incalzeste o tigaie pe foc si se pune compozitia, cate o jumatate de cescuta pentru fiecare clatita. Cand la suprafata apar bule de aer, iar marginile sunt rumenite, se intoarce clatita si se mai lasa 1-2 doua minute.

Repetati operatiunea pana la terminarea compozitiei.

Clatitele se servesc calde, umplute cu capsuni proaspete.


Analiza ingredientelor rețetei Clătite cu căpșuni:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Apa minerală
Avantaje: Conține minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, în niveluri măsurabile....
Dezavantaje: Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu....
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire