Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cocă pentru tăiței

Vizite: 1625
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
857

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 oua;
- 200 g faina;
- un varf de cutit de sare.

Preparare:

Faina se pune pe un fund de lemn, sub forma de gramajoara. Se face cu degetele o gropita mica in centru, se sparg ouale si se pun in mijloc. Se adauga putina sare si se amesteca usor cu o furculita incorporand treptat faina, incepand dinspre interior inspre exterior, pana ce se amesteca toata cantitatea de ou si faina.

Framantati bine coca cu ambele maini. Coca obtinuta trebuie sa fie usor umeda, dar nelipicioasa. Daca este lipicioasa, mai adaugati putina faina. Framantati bine timp de cateva minute, dupa care acoperiti coca cu folie pentru a nu forma crusta.

Lasati-o deoparte 15-20 minute, dupa care puteti sa o intindeti cu merdeneaua si sa o taiati in forma dorita.


Analiza ingredientelor rețetei Cocă pentru tăiței:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire