Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Copane cu ceapă și usturoi verde

Vizite: 9640
Timp preparare: 120min
Dificultate: redusa
Rețetă Copane cu ceapă și usturoi verde
1123

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 4 pulpe superioare
- 4 ciocanele
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1-2 legaturi usturoi verde
- oregano
- piper negru macinat
- 2 linguri de bulion
- sare
- apa
- mergea si o cana de vin alb sec,
eu nu am avut, l-a baut bucatarul cu o zi inainte

Preparare:

Spalam si curatam bine pulpele, de pui bineanteles. Acelasi lucru facem si cu ceapa si usturoiul verde, dupa care le taiem marunt.
Condimentam pulpele.
Punem pulpele intr-o tava termorezistenta, cu partea cu piele in jos si presaram deasupra ceapa si usturoiul.
Dizolvam bulionul in putina apa si turnam peste pulpe. Completam cu apa cat sa acopere carnea.
Dam la cuptorul preancalzit pentru 1 ora si jumatate, la foc mic. Dupa acest timp scoatem tava si intoarcem pulpele. Acum ar fi momentul sa puneti si vinul, daca il aveti, eu nu am avut.
Mai dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc frumos pulpele.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Copane cu ceapă și usturoi verde:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pulpe superioare de pui (fripte, grătar)
Avantaje: Pulpele de pui oferă fier ușor de asimilat și zinc, de doua ori mai mult în pielea închisă la culoare decât în pieptul de pui....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire