Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Costițe de ied cu mazăre în cuib

Vizite: 2297
Timp preparare: 100min
Dificultate: medie
Rețetă Costițe de ied cu mazăre în cuib
692

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 4 coaste de ied;
- 2 buc. morcov;
- 1 ceapa rosie;
- 1 buc. ardei verde;
- 1 buc. catel usturoi;
- 2 linguri ulei;
- 100 ml vin alb;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper;
- 1 varf cimbru;
- 1 varf rozmarin;
- 1 varf maghiran;
- 500 ml supa de pasare;
- 1 pumn mazare;
- 4 linguri malai

Preparare:

Se spala bine coastele si se curata legumele. Morcovul se taie rondele, ceapa se taie solzisori iar usturoiul se zdrobeste cu cutitul. Despicam coastele fara se le separam total si cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate. Condimentam carnea peste tot cu sare, piper, cimbru si rozmarin.
Intr-o tigaie se pun rondelele de morcov si ceapa 2-3 min sa se inmoaie in ulei, apoi le rasturnam intr-un vas rezistent la foc.
Costitele le asezam in tigaie in uleiul ramas si le calim putin pe ambele parti, apoi le asezam in vasul pentru cuptor. Intre costite se aseaza felii de ardei. Adaugam usturoiul, supa de pasare, uleiul ramas in tigaie, acoperim vasul si il bagam la cuptor cam 1 ora. Cand e aproape gata, adaugam vinul si mai lasam 20 min fara capac.
Separat facem o mamaliga mai tare din 4 linguri de malai, apa si sare. Rasturnam mamaliga pe farfurie si in mijloc ii facem o adancitura ca un cuib.
Fierbem mazarea in apa cu sare, o scurgem si o asezam in cuibul de mamaliga. Alaturi asezam costitele cu ardeii si morcovii.


Analiza ingredientelor rețetei Costițe de ied cu mazăre în cuib:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Carne de capră
Avantaje: Carnea de capră are un conținut mai scăzut de calorii, grăsimi și colesterol decât tipurile tradiționale de carne....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Măghiran
Avantaje: Măghiranul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina K, vitamina B6, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire