Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crochete cu orez și spanac

Vizite: 3900
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
Rețetă Crochete cu orez și spanac
2100

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 330g orez fiert
- 250g feta
- 2 linguri cu varf de parmezan ras
- doua oua usor batute
- un catel de usturoi taiat bucati
- o lingura de coaja rasa de lamaie
- 3 linguri de ceapa verde tocata
- o lingura de marar tocat
- 200g de spanac fiert putin si stors de zeama
- 200g pesmet

Preparare:

Se combina toate elementele, mai putin pesmetul si ouale. Se fac 18 portii care se ruleaza ca niste degete. Se pune la frigider 30min, apoi se trec prin ou si apoi prin pesmet si se refrigereaza din nou 30min. Se pun in ulei fiebinte si se prajesc 2-3min la foc mediu spre mare.

Recomand sa se serveasca cu sos de iaurt cu menta.


Analiza ingredientelor rețetei Crochete cu orez și spanac:

Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Spanac, conservă
Avantaje: Spanacul la conservă conține fibre alimentare, proteine, vitamina A, riboflavină, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina B6, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Spanacul la conservă conține mult sodiu....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire