Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Delicatese de legume

Vizite: 2424
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
10910

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 kg rosii,
- 3 kg ardei gras,
- 1 litru de ulei.

Preparare:

Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinteze, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar "fierte" 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi au fost lasate sa se usuce foarte bine.

Se pune uleiul la incalzit, se adauga o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Se lasa legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, se amesteca cu o lingura de lemn. Cand s-au patruns, dupa 5-7 minute, se pun fierbinti in sticle, se presara si se repeta operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare se pune peste legume si se leaga sticlele cu celofan.

Se aseaza in camara. Aceasta conserva se foloseste la preparate iernii, dandu-le acestora un gust proaspat.


Analiza ingredientelor rețetei Delicatese de legume:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire