Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Diplomat

Vizite: 1798
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
5046

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g piscoturi de champanie,
- 3 plicuri gelatina dr. Oetkher,
- 6 galbenusuri si 2 oua intregi,
- 2 linguri faina,
- 12 linguri zahar,
- 500 ml lapte,
- 1 l frisca lichida + 250 ml frisca,
- o cutie compot de ananas,
- caise uscate,
- curmale,
- smochine,
- kiwi,
- mandarine,
- portocale,
- banane,
- stafide,
- capsuni. (cateva fructe din fiecare)

Preparare:

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se pune apa atat cat s-o acopere. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar, intr-o craticioara mai groasa, sa nu se lipeasca. (daca aveti rabdare se fierbe la aburi).

Galbenusurile si ouale se freaca cu restul de zahar, faina si se dizolva cu laptele ramas. Cand fierbe laptele, se pune compozitia de lapte cu faina si oua si se amsteca tot timpul sa nu se lipesca.

Gelatina se pune cand crema e groasa ca o smantana.

Atentie: nu se fierbe!

Daca se inmoaie, crema, se mai lasa pe foc pana se face ca o smantana de groasa. Se lasa la racit pana ajunge" calie".

Cat se raceste crema se pregatesc fructele, cratita in care punem crema. In cratita punem celofan umed si pe margini si pe fundul cratitei, in care asezam fructe de kiwii si mandarine.

Ananasul il taiem cubulete, pe care le scurgem bine de zeama, restul de fructe le taiem tot cubulete.

Frisca o batem pana nu mai cade de pe tel, cu mixerul, apoi intr-un alt vas mai inalt punem cate putin din crema, putin din frisca si le batem foarte bine. Procedam asa pana se termina totul.

Se pun fructele in crema si punem totul in cratita.

La sfarsit, punem piscoturile inmuiate foarte putin in zeama de la ananas.
Se da la rece cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca (250 ml), dupa cum va place.

Este foarte usor de facut si nu e nici costisitor.


Analiza ingredientelor rețetei Diplomat:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Caise uscate
Avantaje: Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, fibre alimentare È™i potasiu, având un conÈ›inut scăzut de grăsimi saturate, colesterol È™i sodiu. Caisele uscate sunt bune în caz de constipaÈ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de caisele uscate provin din zaharuri, motiv pentru care trebuie să fie evitate de diabetici. Caisele uscate conțin sulfiți (dioxid de sulf), pentru a le pă...
Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri. Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Curmale

Curmalele sunt fructe dulci produse de palmierul cunoscut sub numele de Phoenix dactylifera. Curmalele sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiuni...

Dezavantaje: Din cauza faptului că sunt foarte lipicioase, curmalele uscate pot ramâne pe smalț sau între dinti, crescând astfel riscul apariției cariilor dentare. Curmalele sunt foarte bogate în zaharur...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mandarine
Avantaje: Mandarinele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A și vitamina C. Bune la prevenirea și tratarea tusei, răcelilor și gripei....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de mandarine provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Smochine uscate
Avantaje: Smochinele au un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare. Au o cantitate mare de vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor, magneziu, calc...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de smochine provine din zaharuri. Conținutul de vitamina K poate interfera cu tratamentul anticoagulant....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire