Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Farfalle cu sos de roșii

Vizite: 4289
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1179

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 4 portii:

- 4 rosii, curatate de coaja si de seminte, taiate cubulete
- 1/2 cana busuioc proaspat
- 3 linguri ceapa rosie tocata
- 3 linguri ulei de masline extra-virgin
- 1 catel de usturoi pisat
- sare
- piper negru macinat
- 250 g paste farfalle

Preparare:

Rosiile, busuiocul tocat, ceapa, uleiul de masline, otetul, usturoiul, sarea si piperul se pun intr-un bol mare si se amesteca usor.
Se fierb pastele timp de 10 -12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg bine de apa.
Pastele se impart in 4 portii si se pun in farfurii incalzite. Pe fiecare portie de paste se pune sos de rosii si se orneaza cu frunza proaspata de busuioc.


Analiza ingredientelor rețetei Farfalle cu sos de roșii:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire