Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ficăței condimentați, cu piure

Vizite: 2067
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Ficăței condimentați, cu piure
3843

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 kg ficatei de pasare;
2 kg cartofi noi;
ulei 3 linguri;
lapte 250 ml;
unt 20 g;
condimente.

Preparare:

Se spala bine ficateii si se pun la fiert aprox 20 min. Intre timp se pun la fiert cartofii, separat. Dupa ce s-au fiert,ficateii se scurg si se condimenteaza, apoi se pun la prajit in tigaie la foc mijlociu pana se rumenesc putin, apoi se scot. Cartofii fierti se zbat bine, se adauga laptele cald si untul si se omogenizeaza pana devin ca o pasta. Se aseaza ficateii in farfurii, alaturi de ei piureul presarat cu marar proaspat si se servesc calzi.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Ficăței condimentați, cu piure:

Cartof dulce
Avantaje: Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamina A. Conține o cantitate crescută de fibre. Are acțiune antioxidantă și anti-inflamatoare. ...
Dezavantaje: Poate conține oxalați, cu efecte negative asupra sănătății. Conține calorii. Cea mai are cantitate de energie provine din sursele de zaharuri. ...
Ficat de pasăre (fiert)
Avantaje: Furnizează doze sănătoase de vitamine și minerale esențiale....
Dezavantaje: Cantitatea mare de colesterol....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire