Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fideluțe de legume

Vizite: 1779
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

legume radacinoase (morcovi, telina, praz, etc.)

Preparare:

Zarzavatul se taie intai felii subtiri, apoi se taie fidelute, nu mai lungi de 4-5 cm. Julienul de legume se blanseaza (se fierbe cateva minute) in apa clocotita cu sare, iar dupa ce s-a inmuiat usor, se scoate si se introduce in apa rece (cu gheata).

Acest procedeu face ca legumele respective sa-si pastreze culoarea proaspata, fara a se oxida.

Se poate insa fierbe si direct in supa sau consome fierbinte, cu cateva minute inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Fideluțe de legume:

Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire